«

»

Kus- en knuffelstrook

Vandaag werd de kus- en knuffelstrook voor de schoolpoort van de kleuters aangebracht.

Dankzij ons initiatief in de Warmste Week, hebben we deze strook kunnen aanvragen.

De precieze toelichting vind je hieronder.

WP_20170314_11_17_20_Pro WP_20170314_11_28_36_Pro

 

Zonder liefde kan een kind niet groeien

Zonder liefde kan een kind niet groeien, zeggen zebij SOS Kinderdorpen. Daarmee bedoelen ze dat ieder kind de liefdevolle aandacht van een volwassene nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot een sterk individu.

Die liefdevolle aandacht ligt aan de basis van de projecten van SOS Kinderdorpen: kinderen die niemand meer hebben opvangen in een warme, liefdevolle thuis. Maar ook in het dagelijks leven in onze samenleving wil SOS Kinderdorpen die aandacht stimuleren.

Hier pakken ouders hun kinderen nog eens goed vast voor ze hen aan de goede zorg van de leerkracht overlaten

 

De SOS Kus- en Knuffelzone: een win-win

Ouders kunnen hun liefde op 1001 manieren aan hun kinderen tonen. En het moment dat je je kinderen ophaalt of afzet op school is daar een mooi voorbeeld van. Daarom bedachten ze de SOS Kus- en knuffelzone, waar ouders hun kinderen elke schooldag nog eens goed vast kunnen pakken voor ze hen aan de goede zorg van de leerkracht overlaten.

Die zone betekent ook voor de scholen zelf een toegevoegde waarde, want veel scholen hebben nood aan een afgebakende zone waar ouders afscheid nemen van hun kinderen. De SOS Kus- en knuffelzone is dus een win-win voor SOS Kinderdorpen én de scholen.